Mange Gode Råd  Tjen penge

Tjen penge på dine råd

Her på Mange Gode Råd har vi forsøgt med forskellige tiltag, der skulle sikre os en jævn strøm af gode råd. Vi har afholdt nogle succesfulde konkurrencer, der er en af grundene til, at der er så mange råd på siden.

Problemet med konkurrencerne er, at der kun er én vinder. Det vil vi nu lave om på, ved at tilbyde dig at kunne tjene penge på de råd, som du indsender til os. Det kommer til at fungere sådan her:

 • Du logger ind på Mange Gode Blogs opretter en gratis blog og skriver noget indhold på den. Du kan starte med at skrive en detaljeret præsentation af dig selv, så Google tydeligt kan se, at du ejer siden.
 • Du opretter en konto hos Google Adsense og oplyser dem adressen på din blog (se afsnittet længere nede), herefter afventer du at Google godkender eller afviser din ansøgning. Det kan tage op til en uge og afhænger bl.a. hvor meget indhold, der er på din blog.
 • Du logger ind på AdSense og gå ind på "Min konto" => "Kontoindstillinger" -> "Ejendomsoplysninger" og finder den kode, der står ud for "AdSense til indhold:"
 • Du oplyser koden til Mange Gode Råd her på siden og accepterer vores betingelser (Du skal selvfølgelig være logget ind for at kunne gøre det)
 • Det var det! Når vores besøgende går ind og læser dit råd, så vil det være DINE annoncer, der står efter rådet de første 12 måneder efter du indsendte rådet.

Oprettelse på Mange Gode Blogs

For at oprette en blog på Mange Gode Blogs, gør du følgende:

 • Gå til www.mange-gode-blogs.dk
 • Oppe i højre hjørne kan du logge ind, brug dit brugernavn og kodeord fra Mange Gode Råd
 • Når du er logget ind kan du øverst i venstre hjørne holde musen over "Mine blogs"
 • Nederst i den fremkomne menu står der "Opret blog" klik på den
 • Vælg så en adresse og et navn til din blog, og opret den
 • Det var det! Nu har du en blog
 • Sørg for at skrive et indlæg på din blog, og gerne flere. Når du opgiver denne adresse til Google, vil deres medarbejdere gå ind og kigge om din side ser troværdig ud. Hvis din side bare er tom, vil de formentligt afslå din ansøgning.

Oprettelse hos Google Adsense

Her er et eksempel på hvordan du udfylder formularen, når du skal ansøge om en konto hos Google Adsense. Der er flere detaljer du skal udfylde, end der er vist på billedet, men de fremkommer først når du klikker dig videre i ansøgningsprocessen og de er knap så relevante for os på Mange Gode Råd. Bare følg vejledningerne fra Google.

Sådan udfylder du formularen hos Google Adsense
Ansøgning hos Google Adsense

Ofte stillede spørgsmål

Her er nogle spørgsmål som du måske gerne vi have svar på. Sørg i hvert fald for at læse denne sektion, inden du kontakter os med spørgsmål til denne side.

Hvor meget kan jeg tjene?

Der er ingen grænser for hvor meget du kan tjene med denne metode. Det kræver naturligvis at du skriver et rigtig godt råd, som får massere af besøgende, og at der er annoncer som kan være interessante for den besøgende.

Lad os tage et lille regneeksempel fra et af de bedre råd her på siden, jeg undlader dog at nævne hvilket råd, der er tale om, af hensyn til brugeren, der har indsendt det. Rådet blev indsendt for 5 måneder siden og på den tid har det indtjent knap 1.200 kr., hvis vi dividerer det med 5 og multiplicerer med 12 så får vi (1.200 / 5) * 12 = 2.880 kr.
Det er et anslag på hvad dette råd vil have tjent i løbet af det år, hvor brugeren kunne have fået udbetalt indtjeningen! Ikke dårligt for hvad der måske kun har været 15 minutters arbejde.

Nu er det jo ikke alle råd, som klarer sig så godt. Vi har massere af råd, som slet ingen penge tjener, simpelthen fordi de ikke er kommercielt interessante. Gennemsnittet for de råd, der tjener penge, ligger omkring 5 kr. pr. måned. Det lyder jo umiddelbart ikke af så meget, men hvis man multiplicerer det med 12 måneder, så bliver det til 60 kr. Hvis et råd kun tager 15 minutter at skrive, og kan indtjene 60 kr. på et år, jamen så er det jo en timeløn på 4 * 60 = 240 kr. Det er ikke nogen dårlig timeløn!

Hvis du samtidig gør dig umage med at forfatte råd, som også er kommercielt interessante, jamen så er potentialet meget højere.

Skal jeg betale skat af min indtjening?

Som med al anden indkomst skal du naturligvis betale skat af det du tjener på Google Adsense. Hvis du tjener mindre end 50.000 kr. om året, så kan du bare opgive din indtægt fra Google som B-indkomst på din selvangivelse, men hvis du tjener mere end 50.000 kr. så skal du momsregistreres, og det skal du gøre selvom du ikke skal betale moms af dine indtægter (fordi Google hører hjemme i USA).

Hvorfor skal jeg oprette en blog?

For at du kan blive godkendt til Google Adsense skal du have en hjemmeside, du behøver ikke oprette en blog, hvis du allerede har en konto hos Google Adsense (Bemærk at du ikke må have mere end én konto hos Google Adsense).

Du skal bruge adressen på bloggen (http://[ditvalg].mange-gode-blogs.dk) for at Google vil acceptere din ansøgning om deltagelse i Adsense programmet.

Hvorfor tjener jeg kun penge i 12 måneder?

Vi bruger en del tid på at videreudvikle Mange Gode Råd og sørge for at det er en god hjemmeside, med relevant indhold. Samtidig sikrer vi os hele tiden at alle systemerne kører og at udgifter til trafik, pladsforbrug og domæner er betalt. Det koster os også penge at afholde de populære konkurrencer, som vi ind imellem har her på siden.

Efter 12 måneder skifter vores system automatisk koden ud på annoncerne, således at det bliver vores annoncekode.

Vi håber du finder det retfærdigt at du modtager penge i 12 måneder, eftersom de fleste andre sider af denne slags ikke deler deres indtægter med brugerne, synes vi selv at vi er meget flinke med dette tiltag :)

Kan jeg ikke bare selv lave en hjemmeside med råd?

Det står dig frit for om du vil deltage i vores tilbud her på siden, og vi blander os ikke i om du laver din egen hjemmeside, som skal konkurrere med vores. Det er da bestemt muligt at lave en ekstra hjemmeside med gode råd, men det betyder også at du selv skal skaffe gode råd, finde et design, opsætte hjemmesiden, afholde konkurrencer, sikre at din side er godt placeret i søgemaskinerne, osv. Alt dette tager vi hånd om, når du opretter dine råd hos os. Med andre ord: Hos os slipper du for bøvlet, så du kan koncentrere dig om at modtage penge.

Kan jeg selv - eller mine venner - ikke bare klikke på annoncerne?

Vi sørger for at du ikke ser nogen annoncer her på siden når du er logget ind. Det gør vi alene for at beskytte dig mod ugyldige klik.

Et ugyldigt klik er klik som er foretaget med den hensigt at tjene penge til personen, der udbyder annoncerne. Det svarer til at du selv klikker på dine annoncer eller opfordrer andre til at gøre det. Google anser dette som uacceptabelt og vil ikke tøve med at udelukke dig fra Adsense programmet.

Vi er meget enige med Google om at ugyldige kliks skal forhindres, hvorfor vi også udelukker dig fra fremtidig deltagelse i tilbuddet her på siden, hvis vi finder ud af at du enten selv klikker på dine annoncer eller opfordrer andre til at gøre det!

Du er ikke logget ind

Du skal først logge ind på Mange Gode Råd, før du kan indtaste din AdSense kode, og dermed få mulighed for at tjene penge på dine råd!