Mange Gode Råd  Råd  Husholdning & Rengøring  Madlavning og madvarer  Optøning af frosset fjerkræ
Vurdering af dette råd:
 
Gennemsnit: 7.5 ud af 2 stemme(r)
Hjælp med at vurdere dette råd ved at give din bedømmelse:
Du skal være logget ind for at kunne stemme

Optøning af frosset fjerkræ

For at undgå at kødet bliver dårligt, eller for forringet smagen så bør starte med forberedelserne i god tid. Når du køber en frossen and, kalkun eller gås til juleaften, eller til andre specielle lejligheder, så husk at den skal optøs i god tid. Grunden til dette er at kødet skal have god tid til at modne under optøningen, da det har stor betydning for både smag og mørhed.

Læg fjerkræet i køleskabet i en skål eller lignende. Således undgår du at kødsaften drypper ned på andre madvarer i køleskabet.

Optimal optøningstid for frosset fjerkræ er 1 døgn pr hele kilo kød.

Har du f.eks. 1 kg fjerkræ skal det ligge i 1 døgn.
Har du derimod 3 kg fjerkræ skal det ligge i 3 døgn.

Skrevet af FrankJ

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer!
De 5 brugere med flest indsendte råd:
  1. MetteJ (372)
  2. kokkepigen (165)
  3. Frk.Hansen (62)
  4. kasperinline (55)
  5. AndiBM (48)