Mange Gode Råd  Råd  Penge  Spareråd  Spar på brændstoffet med økonomikørsel
Vurdering af dette råd:
 
Gennemsnit: 9 ud af 1 stemme(r)
Hjælp med at vurdere dette råd ved at give din bedømmelse:
Du skal være logget ind for at kunne stemme

Gode råd om økonomikørsel

I disse tider med stigende priser på benzin og diesel, kan der være mange penge at spare ved at køre sin bil med omtanke. Ved hjælp af nogle ganske enkle regler for din kørsel, kan du forbedre din bils brændstofforbrug med over 25%. Med lidt øvelse kan du måske endda forbedre den endnu mere. Her følger en liste over ting du skal være opmærksom på, hvis du vil køre økonomikørsel.

Vindmodstand
Vindmodstand er en væsentlig faktor, jo mere vindmodstand, jo mere brændstof skal bilen bruge for at holde hastigheden. Fjern derfor unødige genstande fra din bil, der gør den tungere eller øger vindmodstanden (tagbagagebærer, luk vinduer og soltag, o.l.)

Gearstangen
Den rette håndtering af gearstangen kan også bidrage til et bedre brændstofforbrug. Hold bilen i gear når du bremser ned eller triller (undgå at bruge kobling eller frigear), på den måde stopper bilen brændstoftilførslen helt. Derudover skal du bestræbe dig på at køre i det højst mulige gear, der er meget stor forskel på at køre i 3. og 5. gear.

Speederen
Det kan betale sig at tilstræbe en jævn kørsel. Ved at forudse trafikken kan du undgå mange opbremsninger og accelerationer, det sparer meget brændstof. Undlad f.eks. unødige overhalinger. Når du har behov for at accelerere så tryk kun speederen halvt ned.

Andre mulige besparelser
Vær opmærksom på dit brug af bilens elektriske komponenter. Undgå f.eks. at bruge elbagrude, når der ikke er behov for det. Ligeledes skal du være opmærksom på at airconditioneren også forbruger en del brændstof. Det sidste råd jeg kan give er, at sørge for dæktrykket er i orden, du sparer nemt 4% i brændstofforbrug ved at holde det rigtige dæktryk.

Med disse råd kan du sænke dit forbrug af benzin eller diesel væsentligt og det uden at forlænge rejsetiden eller at være til gene for resten af trafikken.
God fornøjelse!

Skrevet af s-andersen

Kommentarer (4)

 1. Paw Hessellund
  Paw Hessellund d. 17.11.2008
  Det er nogle gode råd du giver angående Energirigtig kørsel også kaldet økonomikørsel. Hvis du har flere råd, må du meget gerne sende dem til min mail. MVH Paw Hessellund :biggrin:
 2. Carsten
  Carsten d. 20.01.2009
  Man kan læse om min gamle VW, som er ombygget til at køre på brugt fritureolie her

  http://friturebil.blogspot.com/
 3. Nils
  Nils d. 14.03.2010

  Man kan læse en god artikel om at køre meget økonomisk i Motor fra Februar 2010.
  Her er der mange fif om mere økonomisk kørsel, bla at holde foden på speederen som om der er et råt æg mellem din fod og speederen.
  Og at læse trafikken, dvs undgå rød lys.
 4. Søren Søgaard
  Søren Søgaard d. 13.02.2018
  Et andet sted man kan spare gode penge er ved at købe motorolie her: https://www.weboil.dk/shop/58-motorolie-og-gearolie/