Mange Gode Råd  Råd  Sundhed & Hverdag  Ferie  Gode råd til ferien på Færøerne
Vurdering af dette råd:
 
Gennemsnit: 0 ud af 0 stemme(r)
Hjælp med at vurdere dette råd ved at give din bedømmelse:
Du skal være logget ind for at kunne stemme
Skriv kommentar - Indsend - Send råd til en ven

Gode råd til ferien på Færøerne

Transport til Færøerne

Du har muligheden for at flyve til Færøerne (tager ca. 2 timer) eller sejle (tager ca. 36 timer). Der er fordele og ulemper ved begge rejser. Flyveturen er nem og hurtig (hvis det ikke er tåget), hvorimod sejlturen til gengæld varer 36 timer, omend det er en utrolig smuk sejltur. Derudover er der alt om bord på skibet, men desværre er det også rigtig dyrt at købe mad, drikkevarer m.m. ombord.

Sightseeing på Færøerne

Når du rejser til Færøerne er du nødt til at besøge Kæmpen og Kællingen, som er 2 stensøjler på 68 og 81 meter stående ude i havet. Der findes et færøsk sagn som siger, at det var 2 trolde fra Island, som ville stjæle Færøerne. Derfor tog de til Færøernes nordlige spids, for at skubbe Færøerne ned til Island. Men inden de nåede det, kom solen og forstenede dem. Derfor står de i dag som 2 stensøjler, der kigger længselsfuldt mod det Island, som de aldrig vil komme hjem til igen. Tager du til Vestmanna er der forskellige sejlture, som afgår flere gange om dagen, hvis vejret er ok. Du kan bl.a. sejle en tur, hvor du kommer helt tæt på de stejle klipper, som er 3-400 m. høje. Sejlturen fører jer også ind i små grotter m.m. En utrolig flot tur, men ja det gynger, og du kan nemt blive søsyg. Husk derfor søsyge-tabletter, hvis du ikke er søstærk.

Fiskeri på Færøerne

Når man er på Færøerne er fiskeri, også en ting som skal prøves. I søer og vandløb kan man fange ørred og laks, og tager du til søs er det torsk, kuller, helleflynder og lign. Mit råd er at tage ned til havnen, og lave en aftale med en af de lokale fritidsfiskere, om at vedkommende mod betaling vil sejle jer ud i et par timer. Som færingerne siger: "Der er fangst-garanti på Færøerne." Der er f.eks. masser af torsk, og mange af dem er nogle flotte fisk på 5-6 kg. Det er en stor oplevelse både for børn og voksne. Det er vigtigt at huske en varm trøje og hue.

Shopping på Færøerne

På Færøerne har de fantastisk designertøj f.eks. Tøting, Sirri og lign. Derudover er færøsk uldgarn noget af det bedste uldgarn som findes. Strikker du, din mor eller en anden, så er uldgarn én ting, som du er nødt til at købe deroppe.

Praktiske ting vedr. Færøerne

Det er tit tåget på Færøerne, og da landingsbanen i Vagar lufthavn er rimelig kort, er det tit et problem at lande og lette for flyvemaskinerne. Hvis du skal til Færøerne, kan du derfor risikere, at flyet bliver udsat på grund af vejret. Du kan også risikere at ende nogle timer i Norge eller på Island, hvis det ikke er muligt at lande på Færøerne. Når du skal hjem fra Færøerne, er det en god ide at have sørget for en ekstra feriedag eller to. Så er du inddækket hvis ferien skulle blive forlænget pga. vejret.

God ferie.

Skrevet af 

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer!

Skriv en ny kommentar

De 5 brugere med flest indsendte råd:
  1. MetteJ (372)
  2. kokkepigen (165)
  3. Frk.Hansen (62)
  4. kasperinline (55)
  5. AndiBM (48)