Mange Gode Råd  Råd  Sæsontips  Vinter  Gode råd om udluftning i hjemmet vinteren over
Vurdering af dette råd:
 
Gennemsnit: 0 ud af 0 stemme(r)
Hjælp med at vurdere dette råd ved at give din bedømmelse:
Du skal være logget ind for at kunne stemme

Gode råd om udluftning i hjemmet vinteren over

Om vinteren risikerer du i langt højere grad fugtskader i hjemmet, hvis du ikke lufter ud. Se her hvordan du lufter korrekt ud:

1. Luft ud kort og intenst i ca. 5-10 minutter.

2. Lav gennemtræk ved at lukke vinduer og døre op i begge sider af huset, så den friske luft kan cirkulere. Ellers når du ikke at skifte al luften ud på så kort tid.

3. Luft ud 2 – 3 gange om dagen, f.eks. morgen, eftermiddag og aften, så du minimerer risikoen for fugtskader.

4. Har du haft tændte stearinlys, lavet mad eller haft mange gæster, er det også en god ide at lufte ud. Ellers vil der hænge fugt og partikler i luften indenfor.

5. Sørg for at slukke for varmen i de korte perioder, hvor vinduerne står vidt åbne.

6. Undgå at lade et enkelt vindue stå på klem i længere tid. Det vil afkøle vægge samt andre overflader og det vil tage lang tid og meget energi at få stuetemperaturen op igen.

7. Hvis der ligger dug i kanten af ruderne, eller hvis der lugter indeklemt eller muggent, er det en indikation på, at du bør lufte mere ud.

8. Sørg for at lufte ud, når du har været i bad. Hvis du bare åbner badeværelsesdøren, spreder du blot den fugtige luft til hele boligen. I stedet skal damp og varm luft ud gennem udsugningsanlægget eller et badeværelsesvindue.

9. Du kan med fordel lukke lidt ned for udluftningsventiler i f.eks. vinduer og døre vinteren over. Når det er koldt i vejret kan der komme for meget luft ind af dem og så vil det kræve ekstra energi at varme dit hus op. Husk dog at åbne for ventilerne igen til foråret.

Skrevet af Frk.Hansen

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer!