Mange Gode Råd
Hvilket råd mangler du?
Frikadellefars
Hvis du vil lave nogle rigtig gode frikadeller, er ikke helt ligegyldigt i hvilken rækkefølge ingredienserne blandes. Rør først kødet "sejt" med salt, det tager lidt tid men er det hele værd, da farsen herved binder væsken bedre og jo mere væske des mere "luftige" frikadeller får du. Herefter tilsættes æg, løg, mel samt krydderier og væsken røres i lidt efter lidt mens der hele tiden røres – det er noget der giver armmuskler!
Den færdige fars har godt af at hvile sig i køleskabet mindst en halv time før den skal bruges. Hviletiden gør, at væsken får tid til at opsuges og bindes ekstra godt samtidig med at krydderierne for lov til at afgive smag til farsen. En frikadellefars kan i øvrigt varieres ud i det uendelige; skift mel ud med havregryn eller rasp, tilsæt rå revne grøntsager som for eksempel squash eller rødbede, hakket krydderurter eller sjove krydderier – der er mange muligheder.
Sidst afprøvede er revet citronskal og persille, der giver en frisk smag. Rigtig godt om sommeren med en god hjemmelavet kartoffelsalat.
Kommentarer (0)
Ingen kommentarer!