Mange Gode Råd
Hvilket råd mangler du?
Lav øllebrød af dine rugbrødsender
De fleste smider rugbrødsenderne ud i stedet for at spise dem.
Dette er spild af mad, når de sagtens kan bruges. Gem dine rugbrødsender i fryseren (i en frostpose eller frostbox). Når du har samlet en stak sammen, kan du lave en god gang øllebrød af dine rugbrødsender.
Her har du en opskrift på øllebrød:
Øllebrød (4 pers.)
350g gammelt rugbrød
ca. ½ liter vand
1 flaske hvidtøl
75g sukker
Rugbrødsenderne skæres i små terninger, kommes i en gryde, overhældes med vandet og står et døgn. Herefter bringes det i kog over svag varme, og koger sagte under ret hyppig omrøring til brødet er kogt så meget ud, at det med lethed kan gnides gennem en grov sigte. Dernæst hældes det tilbage i den skyllede gryde, tilsæt øllet og lad det småkoge 8–10 min. sammen med sukkeret. Serveres med kold mælk/fløde eller flødeskum. Velbekomme!
Kommentarer (0)
Ingen kommentarer!