Mange Gode Råd  Råd  Husholdning & Rengøring  Madlavning og madvarer  Optøning af frosne madvarer
Vurdering af dette råd:
 
Gennemsnit: 0 ud af 0 stemme(r)
Hjælp med at vurdere dette råd ved at give din bedømmelse:
Du skal være logget ind for at kunne stemme

Optøning af frosne madvarer

Husk, at optøning af madvarer skal ske i mikrobølgeovn, under rindende kold vand eller i et køleskab - aldrig på køkkenbordet, da bakterier vil få frit spil efterhånden som madvarerne tør op. Det bedste er det at tage varerne op af fryseren og lægge dem i køleskabet dagen før de skal bruges - så sparer du også noget strøm i køleskabet (ca. 1 times elforbrug pr. 1 kg frossen kød).

Det hurtigste økonomiske alternativ som man kan bruge er optøning under rindende vand, dette er også den mest hygiejneske metode. Grunden til at man skal tø kød op under rindende vand, er at da vil temperaturen yderst på kødet forbliver under 10 grader. Hvis man ligger kødet i en skål vand, vil vandet efterhånden få stuetemperatur og det det yderste af kødet også. Det er ikke sundt.

Husk at når du tør kød, eller andet op under rindene vand skal du have en skål eller lignende under for at opsamle spildvandet.

Skrevet af Franke

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer!