Mange Gode Råd  Råd  Penge  Andet  Tænk langsigtet og ikke kun kortsigtet
Vurdering af dette råd:
 
Gennemsnit: 0 ud af 0 stemme(r)
Hjælp med at vurdere dette råd ved at give din bedømmelse:
Du skal være logget ind for at kunne stemme
Skriv kommentar - Indsend - Send råd til en ven

Tænk langsigtet og ikke kun kortsigtet

Det er så let at tænke kortsigtet, fordi det ikke kræver nogen planlægning, men det bør næppe komme som en overraskelse at mennesker med succes, som regel er gode til de langsigtede planer. Problemet ligger ofte i at man får at nå de langsigtede mål, skal gøre en kortsigtet indsats, som ikke umiddelbart er hverken sjov eller interessant. De der når deres mål vil ofte være dem, der kan motivere sig selv til at yde en indsats nu og her, selvom belønning først kommer om lang tid.

Det er f.eks. ikke særlig svært at tjene penge på internettet, man skal bare vide at det kræver en enorm arbejdsindsats før man når et niveau, hvor det begynder at blive sjovt. Når man spekulerer på det, hvad er så forskellen på den korte og den lange sigt? I min terminologi er det at belønningen kommer senere, og det er det der gør at det er nemmere at tænke kortsigtet. Hvis jeg sagde til dig at du kunne investere 30 timers arbejde nu og om et halvt år fremover få et stigende beløb startende ved 300 kr. pr. måned ind på kontoen, ville du så gøre det? Højst sandsynligt ikke. Du vil hellere se resultater allerede efter den første arbejdsindsats på en time. Det er til trods for at du på den anden måde vil blive aflønnet væsentligt bedre på den lange sigt, selvom du ofrer en masse tid på den korte sigt.

Man ser også mange virksomheder, der forsøger at imponere deres aktionærer ved at beskære virksomheden for alle omkostninger til forskning og udvikling. Det er stensikkert et middel til at give god cash-flow og kortsigtede regnskabsmæssige resultater, men på længere sigt kan det tage livet af virksomheden. På det tidspunkt er den daværende ”dygtige” direktør avanceret til et bedre betalt job.

Begynd at øve dig på at tænke langsigtet. Vil du blive ved med at spise usundt nu, og blive fed på længere sigt. Vil du blive ved med at udsætte de kedelige opgaver for kortsigtet glæde?

Skrevet af Anonym

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer!

Skriv en ny kommentar

De 5 brugere med flest indsendte råd:
  1. MetteJ (372)
  2. kokkepigen (165)
  3. Frk.Hansen (62)
  4. kasperinline (55)
  5. AndiBM (48)