Mange Gode Råd  Råd  Sundhed & Hverdag  Relationer  Tænk på den emotionelle bankkonto
Vurdering af dette råd:
 
Gennemsnit: 7 ud af 1 stemme(r)
Hjælp med at vurdere dette råd ved at give din bedømmelse:
Du skal være logget ind for at kunne stemme

Tænk på den emotionelle bankkonto

Den emotionelle bankkonto er et begreb jeg har lånt fra Stephen Covey (ham med bogen ”7 gode vaner”). Jeg synes det er et rigtig nyttigt begreb på mange måder. Forestil dig at du i din relation med alle mennesker i din omgangskreds har en emotionel bankkonto. Når du gør en af dine venner en tjeneste øger du værdien på kontoen. Når du beder din ven om en tjeneste hæver du på kontoen. Venner vil forhåbentligt tillade et overtræk i kortere eller længere perioder, men det er vigtigt at du ikke når en smertegrænse hvor din ven føler sig udnyttet, ved at du gang på gang springer fra når han har brug for tjenester.

Et andet interessant aspekt ved denne måde at tænke på er, at det du sætter ind på kontoen formentligt vil trække renter. Du kan opleve at en meget lille indsats fra din side gør hele forskellen for en anden person, hvorfor denne person bliver meget interesseret i at assistere dig, for at bringe balance på kontoen. Du vil givetvis komme ud for nogen, der hæver mere end de sætter ind, men så har du muligheden for at vælge dem fra. Du kan også komme i situationer hvor du har brug for at lave et kæmpe overtræk, og der må du sikre dig at personen i den anden ende bliver gjort klart, at du skam har tænkt dig at betale tilbage!

Du skal dog for alt i verden huske på, at det ikke er dig der afgør værdien af det, du sætter ind på kontoen. Det kan godt være du synes at en eller anden handling du gjorde var enormt meget værd, mens din relation nærmest fandt det lidt belastende. Derfor kan du blive frustreret når din relation ikke er særlig ivrig efter at hjælpe dig. Sørg for at du har en idé om hvor meget den tjeneste du gør, betyder for din relation. Der er ingen idé i at bruge sin kostbare tid på noget, der stort set ikke har nogen værdi for nogen af Jer.

Skrevet af Anonym

Kommentarer (1)

  1. Kasper Lorentzenkasperinline
    kasperinline d. 21.07.2010
    Udemærket lille tip