Mange Gode Råd
Hvilket råd mangler du?
Broccolisalat a la den bedste
Broccolisalat til ca. 4 personer. Dette er en lækker salat med masser af smag. Der er et hav af serveringsmuligheder, da du kan vælge at bruge den som tilbehør til kolde og varme retter eller blot spise den, som den er. Salaten fungerer også fint suppleret med lidt kold kylling, skinke eller røget fisk.
Til denne broccolisalat skal du bruge:
500 g broccoli
100 g småpasta, f.eks. penne eller skruer (gerne fuldkornspasta)
1 dl lyse rosiner (sultans) eller bare almindelige rosiner
1-2 udkernede, røde æbler skåret i tern
1 fintsnittet rødløg
25 g ristede pinjekerner
Dressing:
1 dl Hellmann mayonnaise
1 stort fed knust hvidløg
1 spsk dijonsennep
Lidt citron
Salt og peber
Sådan gør du:
1. Pluk broccolien i buketter og læg dem i en skål.
2. Hæld kogende vand over og lad broccolibuketterne stå i ca. 2 minutter (alt afhængig af, hvor meget bid der skal være i dem).
3. Hæld broccolien i en sigte og afkøl dem under den kolde hane. Sørg for at lade dem dryppe godt af.
4. Kog pastaen efter anvisningen på pakken, afkøl og afdryp den ligesom broccolien.
5. Bland broccoli og pasta i en skål sammen med rosiner, æbler, rødløg og pinjekerner.
6. Rør dressingen sammen og smag den godt til med salt og peber. Afgør selv om du vil vende dressingen i salaten eller om du vil servere den ved side af.
Serveringstip: Vent med at drysse de ristede pinjekerner over salaten indtil lige før serveringen. Ellers kan de blive en anelse bløde. Du kan med fordel lave salaten om eftermiddagen. hvis du skal servere den samme aften. Vent da med at skære æbler (da de bliver brune) og vent ligeledes med at putte rosiner og pinjekerner i salaten, da disse bliver bløde.
Velbekomme!
- MetteJ (372)
- kokkepigen (165)
- Frk.Hansen (62)
- kasperinline (55)
- AndiBM (48)
Kommentarer (0)
Ingen kommentarer!