Mange Gode Råd  Råd  Husholdning & Rengøring  Pejs  Nem optænding i brændeovn og pejs
Vurdering af dette råd:
 
Gennemsnit: 0 ud af 0 stemme(r)
Hjælp med at vurdere dette råd ved at give din bedømmelse:
Du skal være logget ind for at kunne stemme
Skriv kommentar - Indsend - Send råd til en ven

Nem optænding i brændeovn og pejs

En nem og garanteret god måde at tænde op på i pejsen og brændeovnen er, hvis man tager asken, eller også savsmuldet fra da man savede træet, putter det i en lille spand med låg, eller et glas med låg, og tilsætter noget lugtfri petroleum. Det skal ikke sejle, bare gennemvædes, så det er lige før det ligner grød. Når der så skal tændes op, lægger man træet ind i pejsen/brændeovnen, og smider et par skefulde af blandingen ind over hist og pist så det ligger i små stakke, det gør ikke noget, at noget af det falder ned omkring - det behøver kun at være en 3 - 4 skefulde, og så tænder man, og vupti, så er der tændt op.

Skrevet af morSanne

Kommentarer (1)

  1. Søren Hee
    Søren Hee d. 18.01.2010
    Vi elsker appelsiner og spiser nogle stykker hver dag, og her i januar kan man være heldig at finde græske appelsiner som lige er en god tand bedre end de spanske, som man kan købe hele året. Vi har så fundet ud af at hvis vi tørre skrællerne, ja så er de geniale som optænding. Appelsinskræller må ikke komme i komposten og som rest affald er det vel også noget skidt, men som optænding går det vel nærmest hen og bliver CO2 neutralt, for nu at bruge en slidt flosskel i disse "bæredygtige" tider.
    Prøv det og kom af med noget dumt affald på en god måde.
    Ps. vi smider skrællerne i et dørslag med fod og har den stående et lunt sted, evt. oven på brændeovnen!

Skriv en ny kommentar

De 5 brugere med flest indsendte råd:
  1. MetteJ (372)
  2. kokkepigen (165)
  3. Frk.Hansen (62)
  4. kasperinline (55)
  5. AndiBM (48)